kosar Belépés      
 Regisztráció
ma Emil, Csanád névnap van
kosar Kosár tartalma
  0 db termék
sitetext
FŐOLDAL |  MAGAZIN |  HÍREK
Keresőkifejezés:
Rovat:
2010-06-10 17:11:15

A Husqvarna Automower fűnyírói a fejlett technológiának köszönhetően, képesek az akadályokat elkerülni, így magában a készülékben, de  a kisállatokban, és a kertben játszadozó gyermekekben sem esik kár.

 

Nincs ütközés veszély

 

 

Az alacsony feszültségű határolókábel segítségével az akadályok és más veszélyes tényezők ügyesen elkerülhetők.
Az Automower kétféle módon képes érzékelni a pázsit szélét: a hurok kábel jeleivel, illetve ütközéssel. A robot belső részét védő műanyag burkolat lazán, már-már lötyögősen áll a helyén, így ha a burkolat hozzáér valamihez, az azonnal elmozdul a helyéről. A robot ilyenkor meghátrál, majd egy másik irányban folytatja a fűnyírást. A lazán rögzített burkolat biztosítja, hogy sem a tereptárgyaknak, sem a fűnyírónak nem esik baja a találkozáskor.

Az ütközések egyébként annyira finomak, hogy valószínűleg a füvön szunyókáló háziállatoknak vagy játszadozó gyermekeknek sem lenne semmi baja.

 

Teljesen biztonságos működés

 

 

Ha a Husqvarna Automower® fűnyíró robotot felemelik, akkor a vágókések automatikusan kikapcsolódnak, ezáltal is növelve a felhasználó biztonságát. Egy szabadban hagyott nagy értékű eszköznél fontos, hogy akkor se tűnjön el, ha éppen nem állunk mellette. Persze ezt egy szabadon mozgó szerkezetnél nehéz megoldani, de a beépített riasztó funkció segítségével legalább fel tudja hívni magára a figyelmet az Automower, ha váratlanul elmozdítják. A zavaró sípoló hang minden váratlan felemelésre, vagy a kezelőpanel kinyitására aktiválódik, kikapcsolni pedig csak a pin kód megadásával lehet. Ugyanez a pin kód szükséges ahhoz is, hogy a készüléket bekapcsolás után elindíthassuk. Ráadásul a pin kód a lefektetett hurokhoz is párosítva van, így a meglovasított fűnyírók új helyen való beüzemelése nem a legegyszerűbb feladat.

Szerző: Mandi
 
Kapcsolódó termékek
 
Hozzászólások
Belépés
Email cím:
Jelszó:
Ha még nem regisztrált, akkor megteheti itt